Voedselveiligheid volgens het HACCP-systeem (zonder toets)

In de zorg kom je regelmatig met voedsel in aanraking. Misschien doe je de boodschappen en/of bereid en serveer je de lunch. Zorgvragers hebben vaak een mindere weerstand. Het is dus heel belangrijk om risico's zoveel mogelijk te vermijden, en voedselveiligheid na te streven. Veel organisaties houden zich daarom aan een voedselveiligheidsplan dat voldoet aan de HACCP-richtlijnen.

Inhoud
Deze cursus bestaat uit los te volgen onderdelen over de overdracht van micro-organismen, persoonlijke verzorging, handhygiëne, voedselveiligheid en gevaren voor de voedselveiligheid.

  • Elk onderdeel bevat één of meerdere werkvormen, zoals theorie, video’s en oefenvragen.
  • De theorie bij ieder onderdeel omvat alle leerinhoud.
  • Kies zelf een werkvorm die bij jou past. Je kunt meerdere werkvormen achter elkaar doen en bepaalt zelf de volgorde.

Leerdoel
Na het doorlopen van deze cursus ben je je bewust van de mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Ook kun je herkennen wanneer je maatregelen moet nemen volgens het HACCP-systeem om de voedselveiligheid te waarborgen.

Doelgroep
Zorgverleners die betrokken zijn bij de bereiding en/of het serveren van voedsel voor zorgvragers in zorgorganisaties.

Doorlooptijd
De doorlooptijd is afhankelijk van de onderdelen die je doorloopt. De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 30 minuten als je alle onderdelen doorloopt en per onderdeel één werkvorm kiest. 

Opfriscursus Veiligheid
access_time 30 minuten
turned_in_not Certificaat

Voordelen van deze e-learning

  • Studeren wanneer jij wilt
  • Altijd en overal te volgen: alleen een internetverbinding vereist
  • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven
  • Geschikt voor iedere zorgprofessional
  • Een jaar lang toegang