Voedselveiligheid volgens het HACCP-systeem | In het kort

Deze minicursus is bedoeld voor zorgverleners die hun kennis willen opfrissen over Voedselveiligheid volgens het HACCP.

Inleiding
In de zorg kom je regelmatig met voedsel in aanraking. Misschien doe je de boodschappen en/of bereid en serveer je de lunch. Zorgvragers hebben vaak een mindere weerstand. Het is dus heel belangrijk om risico's zoveel mogelijk te vermijden, en voedselveiligheid na te streven. Veel organisaties houden zich daarom aan een voedselveiligheidsplan dat voldoet aan de HACCP-richtlijnen.

Inhoud
De cursus start na een korte introductie met een uitleg over het HACCP-systeem. Daarna komen de gevaren voor de voedselveiligheid voorbij en leer je deze gevaren herkennen. 

Leerdoel
Na het doorlopen van deze cursus ben je je bewust van de mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Ook kun je identificeren wanneer maatregelen genomen moeten worden volgens het HACCP-systeem om de voedselveiligheid te waarborgen.

Doorlooptijd
De doorlooptijd is ongeveer 20 minuten.

Opfriscursus Veiligheid

schedule Minuten + certificaat