Eten en drinken

Onderwerpen

HACCP-richtlijn, de Schijf van Vijf, hygiëne, allergenen en het belang van sfeer en individuele wensen van een zorgvrager bij eten en drinken.

Voor wie
Zorgverleners vanaf niveau 2 die in hun werk te maken hebben met voedselbereiding.

Context
Kleinschalige en niet-kleinschalige woonsetting

Opbouw
De cursus bestaat uit een vierdelige casus, theorie over allergenen, een inspirerend filmfragment en handige tips. De cursus sluit af met een toets.


ADL

schedule 60 Minuten 1 + certificaat

Eten en drinken is veel meer dan het opnemen van voedingsstoffen. Ook de voorbereiding, het koken en de presentatie van eten zijn van invloed op hoe de maaltijd wordt beleefd door de zorgvragers. In deze cursus leer je wat jij hierin als zorgverlener kunt betekenen. Je kijkt met een collega mee bij de verschillende stappen rondom het bedenken, bereiden en serveren van een smakelijke maaltijd.