Leerarrangement Voedselveiligheid volgens het HACCP-systeem

Inleiding
In de zorg kom je regelmatig met voedsel in aanraking. Misschien doe je de boodschappen en/of bereid en serveer je de lunch. Zorgvragers hebben vaak een mindere weerstand. Het is dus heel belangrijk om risico's zoveel mogelijk te vermijden, en voedselveiligheid na te streven. Veel organisaties houden zich daarom aan een voedselveiligheidsplan dat voldoet aan de HACCP-richtlijnen.

Inhoud
Deze cursus bestaat uit los te volgen onderdelen over de overdracht van micro-organismen, persoonlijke verzorging, handhygiëne, voedselveiligheid en gevaren voor de voedselveiligheid.

  • Elk onderdeel bevat één of meerdere werkvormen, zoals theorie, video’s en oefenvragen.
  • De theorie bij ieder onderdeel omvat alle leerinhoud.
  • Kies zelf een werkvorm die bij jou past. Je kunt meerdere werkvormen achter elkaar doen en bepaalt zelf de volgorde.
  • Wil je weten van welke onderdelen je al kennis hebt, of waar je juist nog op moet studeren? Maak dan de diagnostische toets.
  • De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansingen.

Leerdoel
Na het doorlopen van deze cursus ben je je bewust van de mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Ook kun je herkennen wanneer je maatregelen moet nemen volgens het HACCP-systeem om de voedselveiligheid te waarborgen.

Doelgroep
Zorgverleners die betrokken zijn bij de bereiding en/of het serveren van voedsel voor zorgvragers in zorgorganisaties

Doorlooptijd en accreditatie
De doorlooptijd is afhankelijk van de onderdelen die je doorloopt. De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 1 uur als je alle onderdelen doorloopt en per onderdeel één of twee werkvormen kiest.

De cursus is geaccrediteerd bij V&VN. Het accreditatiepunt wordt toegekend als je de toets of herkansing met een score van 70% of hoger hebt afgerond en je ten minste 15 minuten aan de overige onderdelen hebt besteed.

Veiligheid
access_time 60 minuten
check Geaccrediteerd door:
V&VN Accr.nr. 517011 1 punt
turned_in_not Certificaat

Na het doorlopen van deze cursus ben je je bewust van de mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Ook kun je identificeren wanneer maatregelen genomen moeten worden volgens het HACCP-systeem om de voedselveiligheid te waarborgen.

Voordelen van deze e-learning

  • Studeren wanneer jij wilt
  • Altijd en overal te volgen: alleen een internetverbinding vereist
  • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven
  • Geschikt voor iedere zorgprofessional
  • Een jaar lang toegang