Inleiding
In de zorg kom je regelmatig met voedsel in aanraking. Misschien doe je de boodschappen en/of bereid en serveer je de lunch. Zorgvragers hebben vaak een mindere weerstand. Het is dus heel belangrijk om risico's zoveel mogelijk te vermijden, en voedselveiligheid na te streven. Veel organisaties houden zich daarom aan een voedselveiligheidsplan dat voldoet aan de HACCP-richtlijnen.
Inhoud
De cursus start na een korte introductie met een uitleg over het HACCP-systeem. Daarna komen de gevaren voor de voedselveiligheid voorbij en leer je deze gevaren herkennen. De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansingen.
Leerdoel
Na het doorlopen van deze cursus ben je je bewust van de mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Ook kun je identificeren wanneer maatregelen genomen moeten worden volgens het HACCP-systeem om de voedselveiligheid te waarborgen.
Doelgroep
Zorgverleners die betrokken zijn bij de bereiding en/of het serveren van voedsel voor zorgvragers.
Doorlooptijd en accreditatie
De doorlooptijd is ongeveer 45 minuten inclusief de toets. De cursus is geaccrediteerd bij V&VN.